Tavoitteellista ja innostavaa esiopetusta

Japilla on oma esiopetuksen opetussuunnitelma, jota noudatetaan kaikissa Japin eskareissa. Sen perusteena on valtakunnallinen esiopetuksen opetussuunnitelma, jota on täsmennetty ja jonka tavoitteet on asetettu lapsen oppimiskyvyn mukaisesti. Lapset omaksuvat uusia asioita hämmentävän vaivattomasti, kunhan perusturvallisuus on kunnossa. Oppimisen edellytys on myös se, että lapsi tuntee olonsa kotoisaksi ja itsensä hyväksytyksi sellaisena kuin hän on. Lapsia ei verrata toisiinsa eikä heidän osaamistaan arvioida suhteessa muihin lapsiin. Vahvistetaan lapsen vahvuuksia ja annetaan hänelle positiivista palautetta. Jokainen lapsi on jossain asiassa erityisen hyvä! Erilaisuus on arvokas asia, sitä halutaan vaalia ja arvostaa.

 

Esiopetusta annetaan Japissa:

  • Poltinaholla Aajapissa
  • Poltinaholla Ceejapissa
  • Enkkulassa
  • Jappebossa (ruotsinkielinen ryhmä)
  • Ahveniston metsäryhmässä (kokoontumispaikkana Poltinahon päiväkoti)
  • Aulangon metsäryhmässä

Oppiminen on iloinen asia, menetelmänä esiopetuksessa on usein leikki tai peli. Asioita opitaan lapsen oman tekemisen ja toiminnan kautta. Äidinkieli on avain kaikkeen oppimiseen, sen kehittäminen on esiopetuksessa läsnä joka päivä. Matematiikka ja luonnontiede antavat mahdollisuuden oivalluksista nauttimiseen. Taideaineissa, kuvataiteissa ja musiikissa, lapsella on mahdollisuus luovaan prosessiin ja itsensä toteuttamiseen.

Kotikaupunki tulee tutuksi, bussiin hypätään lähimmältä pysäkiltä tai vaihtoehtoisesti kävellään välillä hämmästyttäviäkin matkoja iloisesti rupatellen ja keskustellen. Kaikki eskarit viettävät linnapäivän tai useammankin, jolloin Hämeen Linnan kaikki nurkat tulevat kolutuksi. Japin eskarit tietävät, mikä on Palanderin talo ja millainen Hämeenlinna oli sata vuotta sitten. Sibeliuksen syntymäkoti auttaa lasta ymmärtämään kansallissäveltäjämme arvon.

Japin Eskareiden vuoteen sisältyy ihania retkiä. Eskarit tekevät retken teatteriin Helsinkiin tai Tampereelle. Helsingissä käydään myös tutkimassa koko päivän ajan luonnon ihmeitä Luonnontieteellisessä museossa. Eskarivuosi huipentuu toukokuussa, jolloin vietetään koko päivä Suomenlinnassa. 

Japin eskarista lähtee koulutielle innokas ja tiedonhaluinen oppilas, jolla on takanaan kokemusten ja elämysten eskarivuosi.

 
 
 
 
 

Jaarlin Päiväkodit

Miehistönkatu 3 (Poltinahon JAP),
13130 Hämeenlinna

toimisto@jappi.fi
040 7088557